Watersystemen van Comfort Koe

Koeien hebben de hele dag door behoefte aan vers en schoon water om hun vochtgehalte op peil te houden. Ze willen bovendien ongestoord kunnen drinken. Daarom is het belangrijk om je ligboxenstal te voorzien van veel en grote drinkbakken, zodat koeien keuze hebben waar ze drinken. Comfort Koe heeft zelf waterbakken ontwikkeld tot 4 meter lang. Wij hebben daarbij veel oog voor de afwerking, zoals ronde vormen die eenvoudig te reinigen zijn en voorkomen dat koeien zich bezeren. Door onze ervaring met water en montage kiezen wij bovendien voor dikker materiaal, wat een degelijker waterbak geeft. Ook zijn ze eenvoudig te monteren. Dit zorgt voor een belangrijke kostenbesparing. We leveren ook solodrinkbakken die weinig ruimte innemen en daardoor praktisch kunnen zijn voor de doorstroming in je stal. 

 

Voor de complete waterhuishouding

Onze waterbakken en ringleidingen worden gemaakt van roestvrijstaal. Ze hebben een lange levensduur en zijn gemakkelijk te reinigen. Het watersysteem is uitgerust met een rondpomp/verwarmingssysteem dat bevriezen belet. Comfort Koe maakt een speciale roestvrijstalen ringleiding, die voorkomt dat koeien de watertoevoer in je stal aanvreten. Met spatplaten die perfect aansluiten op de waterbakken, kun je de ligbox achter je waterbak droog houden.


Comfort Koe kan de complete waterhuishouding in je rundveestal voor je verzorgen: van drinkwater voor de koeien tot water voor het koelen van de melk en het reinigen van de melkstal of robotruimte. We kunnen hiervoor leidingwater gebruiken, maar ook water uit een bron of uit hergebruik. Wil je meer informatie over onze waterbakken voor jouw rundveehouderij of heb je werkzaamheden op het gebied van de elektrische installatie, neem dan gerust contact met ons op.

contact